Zelf een Sinterklaasfeest organiseren

Ontdek hoe je zelf een spectaculair Sinterklaasfeest op je bedrijf kunt organiseren met onze stapsgewijze handleiding. Leer hoe je jouw medewerkers en hun gezinnen kunt verrassen met een onvergetelijke ervaring vol magie en plezier. Lees verder voor waardevolle tips en advies om van jouw bedrijfsfeest een succes te maken.

Stap 1: Planning en voorbereiding

-Bepaal een geschikte datum en tijd voor het Sinterklaasfeest.

-Stel een budget op en verdeel dit over verschillende aspecten van het evenement, zoals decoratie, entertainment en catering.

-Maak een lijst van taken die moeten worden voltooid en wijs duidelijk verantwoordelijkheden toe aan teamleden. [Om met Sinterklaastermen te spreken; Pietje zorgt voor de cadeaus, Klaasje voor de decoratie.]

Stap 2: Thema en decoratie

-Verzamel passende decoraties, zoals slingers, ballonnen en kindertekeningen, om de feestlocatie Sintastisch te maken.

-Overweeg het inhuren van een professionele decorateur om jouw visie tot leven te brengen. Neem hiervoor eventueel contact met ons op

Stap 3: Entertainment

-Huur een ervaren Sinterklaas en zijn Pieten in om de hoofdrol te spelen op het feest. Zorg ervoor dat ze goed ingelicht zijn over de planning tijdens het feest. Zo kunnen ze lekker interactief en enthousiast zijn om de kinderen en volwassenen te vermaken.

-Plan zelf leuke activiteiten zoals een een Sinterklaasquiz of een speurtocht naar cadeautjes.

-Overweeg het boeken van extra live-entertainment, zoals KnuffelPiet of een muzikale show zoals DJPiet & Sint, om het feest extra speciaal te maken.

Stap 4: Cadeautjes en surprises

-Organiseer een cadeau-uitwisseling door middel van lootjes trekken.

-Stimuleer het maken van Sinterklaas-surprises door ideeën en tips te delen met je medewerkers.

-Zorg voor een aparte ruimte waar de cadeautjes kunnen worden uitgepakt, zodat de verrassing voor iedereen bewaard blijft.

-Natuurlijk kunt u ook zelf een ruimte vullen met cadeaus.
-Zorg ervoor dat alle deelnemers ruim van tevoren hun verlanglijstje kunnen invullen, zodat de ‘Sint’ voor het personeel op pad kan.

Stap 5: Catering en hapjes

-Plan de catering voor je Sinterklaasfeest. Denk aan typische Sinterklaas lekkernijen zoals pepernoten, marsepein en speculaas.

-Voorzie ook in drinken en zorg voor verschillende opties, zoals warme chocolademelk en iets fris.

Stap 6: Communicatie en uitnodigingen

-Stuur op tijd uitnodigingen naar je medewerkers en hun gezinnen, inclusief alle benodigde informatie zoals datum, tijd (begin en eindtijd) en locatie.

-Maak gebruik van digitale kanalen zoals e-mail en sociale media om je Sinterklaasfeest te promoten en de verwachtingen te verhogen.

-Moedig je medewerkers aan om het evenement te delen op hun persoonlijke sociale media-accounts om de betrokkenheid te vergroten.

Stap 7: De extra dingetjes

-Als de Sint een bezoek brengt aan je bedrijf, zorg er dan ook voor dat de Sint goed verstaanbaar is. Een goede geluidsinstallatie is echt geen overbodige luxe.

-Na afloop van het Sinterklaasfeest, vraag je medewerkers om feedback over het evenement. Dit kan je helpen om toekomstige feesten nog beter te maken.

Met deze stapsgewijze handleiding ben je klaar om een fantastisch bedrijfs-/Sinterklaasfeest te organiseren dat lang in de herinnering zal blijven hangen. Huur de Sint wenst je veel plezier en succes bij het organiseren van een magische ervaring voor uw medewerkers en hun gezinnen. Neem contact met ons op als je hulp nodig hebt bij de organisatie van het feest of het inhuren van Sinterklaas en zijn Pieten.