Bekende acteur

Robert-Jan Wik


Bent u niet opzoek naar een Sinterklaas maar naar dé Sinterklaas? Sint-Acteur Robert-Jan Wik boekt u bij Huur de Sint voor uw mediaproductie, event of in combinatie met één van onze shows. Déze Sinterklaas keert terug onder de Mijter!

 

Film Sint

Robert-Jan Wik is inmiddels 35 jaar een zeer gewaardeerde Sint. Bij een groot publiek is deze Sinterklaas voor velen nog steeds jeugdsentiment. Hij vertolkte de rol al meermaals op het witte doek en is bekend van de allereerste populaire (bioscoop) films (2004-2009). Wik was te zien in kaskrakers als ‘Sinterklaas en het Geheim van de Robijn’, ‘Sinterklaas en het Uur van de waarheid’ en ‘Sinterklaas en het Geheim van het Grote boek’.

 

Theater Sint

Ook voor grote events en theatershows draait hij zijn hand niet om. Naast zijn creatieve inzet als Sinterklaas Theaterproducent, was Wik zelf de Sint in diverse theaterproducties. In 2004 in de Jubileumshow in het Openluchttheater Caprera waar letterlijk de maan door de bomen scheen. Deze verrassende SiSint productie kwam tot stand met unieke medewerking van o.a. Dieuwertje Blok, Maarten Wansink (toen bekend als Huispiet), Wegwijspiet (Michiel Kerbosch), Marc Nochem (nu bekend als de Boekpiet), Jochem van Gelder, Paul van Gorcum en vele anderen.

 

Wik’s hoogtepunt was de afscheidsshow van WegwijsPiet welke op televisie werd uitgezonden. Hij bedacht niet alleen deze theatershow, maar Wik wist tegelijk ook duizenden grote & kleine kinderen te paard te verrassen in de Haarlemse Theaterhal. Het werd (met name) voor Sinterklaasfeest liefhebbers een gedenkwaardige theatershow welke Wik tot stand bracht in samenwerking met Aart Staartjes, Michiel Kerbosch, Hetty Heyting (Tante Til - Familie Knots),
Martine van Os en vele, velen anderen.

 

Wik & Sint

Zijn ‘loopbaan’ begon Wik al jong, midden jaren ’80. Robert-Jan Wik had van jongs af aan maar één voorbeeld waar menigeen ook mee opgroeide, Bram van der Vlugt. Echter leerde Robert-Jan de fijne Sint kneepjes van Paul van Gorcum. Ook een groots toneel- en stemacteur, maar voor het grote publiek dé Baron van Bassie en Adriaan.

Wik groeide, mede met de voormalig SiSint organisatie, uit tot een voorbeeld, een inspiratie voor vele tientallen Sinterklaas organisaties die Nederland nu rijk is. Mede door tomeloze passie, deskundigheid en de nauwe contacten in de televisiewereld, was Robert-Jan in de jaren 2000 één van de allereerste die tot in details de uitstraling had van de toenmalige Nationale Sinterklaas Bram van der Vlugt.

 Je kunt dus stellen dat Robert-Jan Wik een perfectionist is en zo ook één van de professionele Sinterklazen van het eerste uur werd. Met zijn ervaring zult u zonder twijfel zeggen:

 

Dit is een échte.

 

Deze veelzijdige Sinterklaas is in te huren voor:

Video- & fotoshoots voor (media)campagnes, zoals films of commercials.
Podium- & Event producties (bijvoorbeeld theatershows).
✓ Sinterklaas Coaching (persoonlijk en/of events).


Boek Robert-Jan hier!

EVENEMENT INFORMATIE


Robert-Jan op het witte doek: